Gyvenime retai mąstome apie nelaimingus atsitikimus ir net mažas problemas. Atidėliojame, sakome sau, kad man tai nenutiks, tai nutinka kitiems ir norime tokius klausimus spręsti jas kuo vėliau. Deja, nutikus didelei nelaimei, pinigai yra reikalingi čia ir dabar, o rūpintis, iš kur jų gauti, būna jau per vėlu. Žinoma, tokiu atveju gali išgelbėti ir pinigų paskolinti giminaičiai, kolegos, kaimynai (jeigu gali), tačiau daug tvirčiau jausitės žinodami, kad savo ateitimi esate pasirūpinęs pats. Investicinis gyvybės draudimas yra vienas iš geriausiu įrankių, leidžiančių pasirūpinti savo šeimos saugumu ir ateitimi.

kas yra Investicinis gyvybes draudimas - finansukonsultantai.lt

Kas yra gyvybės draudimas ir ar man jo užtenka?

 Investicinis gyvybės draudimas (arba kaupiamasis) ne tik suteikia apsaugas nelaimės atveju, bet ir leidžia per numatytą laikotarpį sutaupyti tam tikrą pinigų sumą. Jis yra gana nerizikingas investavimo įrankis tiems, kas nelabai domisi investavimu, tačiau investuoti nori.

Toks pinigų taupymo būdas vienareikšmiškai geresnis už „taupymą po čiužiniu“, nes ne tik investuosite, bet ir galite gauti draudimo išmoka susirgus kritine liga, patyrus traumą ir pan.  Konkrečios sąlygos priklauso nuo draudimo sutarties, kurią sudarysite. Dažnai tokio draudimo sutartis labai rekomenduojama, jei šeima turi banko paskolą, nes nelaimės atveju tai gali užtikrinti pilną atsikaitymą su banku.

Mėnesio įmoką kiekvienas žmogus pasirenka pagal savo asmenines galimybes. Įtakos įmokos dydžiui turi papildomos naudos bei jūsų amžius, sveikatos būklė (pvz., lėtines ligos) ir t. t. Draudimo pabaigoje sukauptas pinigų kiekis priklauso nuo įmokos dydžio ir draudimo trukmės.

Kas yra investicinis gyvybės draudimas ir kuo jis skiriasi nuo paprasto kaupiamojo draudimo?

Investicinis gyvybės draudimas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti gana panašus. Jūs taip pat kas mėnesį mokėsite įmokas ir pasirinkto laikotarpio pabaigoje būsite sukaupęs tam tikrą pinigų sumą. Skirtumas toks, kad šiuo atveju jūsų įmoką draudikas investuos, taigi laikotarpio pabaigoje būsite sutaupęs daugiau pinigų nei pasirinkę tradicinį gyvybės draudimą.

Reikia nepamiršti ir to, kad ilgalaikį gyvybės draudimą papildomai skatina ir valstybė. Taigi jei pasirinksite draustis ir tokiu būdu sutaupyti, pavyzdžiui, pensijai, jūs galėsite kasmet susigrąžinti sumokėtą Gyventojų pajamų mokestį. Šią susigrąžintą sumą galite naudoti savo reikmėms, tačiau galite skirti didesnėms draudimo įmokoms – taip per visą draudimo laikotarpį sutaupysite dar daugiau.

Investicinis gyvybes draudimas - finansukonsultantai.lt .

Kaip draudimas gali padėti nelaimės atveju?

Investicinis gyvybės draudimas gali tapti puikiu atsarginiu planu nutikus nelaimei. Tai ypač aktualu, jei jau nebesate atsakingas tik už save, bet ir planuojate ar jau turite šeimą. Atsarginis planas dar svarbiau, jei esate pagrindinis ar vienintelis pajamų šeimoje gavėjas. Įsivaizduokite situaciją, jei dėl nelaimingo atsitikimo jūs ar jūsų partneris kelis mėnesius visiškai nebegali dirbti arba, dar blogiau, jei netenka gyvybės ir šeimos nariai lieka vieni. Suprantama, kad niekas nenori galvoti apie blogiausią scenarijų, deja, apie jį dar mažiau norės galvoti šeimos nariai, kai po jūsų mirties jiems teks mokėti paskolos įmokas už namą arba ieškotis kito, pigesnio, būsto.

Pasirinkus būsto kredito draudimą jūs užtikrinsite savo šeimai finansinį saugumą tada, kai pats nebegalėsite pasirūpinti būsto paskolos įmokomis. Renkantis investicinį draudimą, jūs ne tik užtikrinate savo šeimai saugumą nelaimės atveju, bet ir žinote, kad laikotarpio pabaigoje būsite sutaupęs tam tikrą pinigų sumą.

Noriu jūsų paklusti. Ar jums rūpi jūsų šeimos saugumas jei jūsų nebeliktų? Tikėtina, kad atsakymas tvirtas TAIP. Tad kodėl dar delsiate? Tuo labiau, kad laikotarpio pabaigoje sukauptą sumą, priklausomai nuo jūsų amžiaus ir tikslų, galėsite skirti įvairiems dalykams išėjus į pensiją (sodo nameliui, kelionėms), vaikų ateičiai (mokslams, pirmam būstui) ir t. t.

Jei nesate tikri, kokio tipo draudimas geriausiai tiktų jūsų atveju ar norėtumėte daugiau sužinoti apie investicinį gyvybės draudimą – susisiekite dėl konsultacijos! Užsiregistruokite nemokamai konsultacijai arba susisiekite tel. +37068680193 ir kartu užtikrinkime saugią jūsų ir jūsų šeimos ateitį.